Rólunk mondták

Rólunk mondták gyerekek és szülők, akikkel kapcsolatba kerültünk az elmúlt 20 évben. Az együtt töltött órák, napok, hetek meghatározó élményt nyújtottak mindannyiunk számára.

Jobb ember lettem.

Hajdu Máté — orvos, egykori táborozó

Először is hadd köszönjem meg ezt a tábort, aminél nincs jobb a világon! Ahogy hallom, olvasom, mindenki számára mérföldkő. Nekünk is az volt. Az addig kötelező jellegű magyar nyarak átértékelődtek az év legjobban várt eseményévé és a gyerekeim magyar oldaluk felfedezésévé. Egy világ tárult fel számukra! És nemcsak ezt jelentette, hanem óriásit lökött személyiségfejlődésükön, önismeretük, önbizalmuk növelésében, a közösségi és emberi kapcsolatokban, az elfogadásban. Csodálatos volt a mottó: ACEPTACIÓN! Ezek olyan emlékek, amik egy életet meghatároznak. Elmondhatatlanul hálás vagyok. Isteni szerencsének tartom, hogy megtaláltalak benneteket 8 évvel ezelőtt. Sara lányom első tábora a tatai tábor volt. Most már több barátunkat is sikerült meggyőznünk, hogy muszáj kipróbálniuk. Nem lepett meg, amikor a lányom azt mondta az idei tanárság kipróbálása után, hogy ebbe a táborba egyszer legalább mindenkinek el kellene jutnia, felnőtteknek, szülőknek is. És nekem nagy kedvem lenne ezt a tábort elhozni Spanyolországba is!

Nóti Nagy Anita — édesanya

KÖSZÖNET a VELED KEREK 2014 táborért, a fáradozásért, a szívvel-lélekkel való tanításért, élménynyújtásért!!! :-))
Minden további szó helyett: Bálint jövőre is szeretne VELED KEREK táborozni!

Végvári Emese — édesanya

Ezúton is szeretném megköszönni Nektek, így felnőtt(ebb) fejjel azt a sok jót, sok mosolyt, kedvességet és élményt, amit kaptam! Legjobb nyári időtöltéseim egyike volt a Veletek való táborozás! ÉLETformáló, LÉLEKformáló! [:

Varga Zsófi — egykori táborozó

Ányos két(!) percen belül országos cimborája és bizalmas jó barátja minden gyereknek, akikkel együtt játszik…

Nagy Viktor — színész, a Kultkikötő Balatonföldvári Szabadtéri Színház igazgatója és az Összpróba Alapítvány elnöke

Életem legszebb nyarait töltöttem Elek Ányos táboraiban. Ezzel kerek egy gyermekkor. Mindenkinek ajánlom!

Kende Tamás — egykori táborozó

Egyszerűen csodálatos az a sok pozitív élmény, amit ennek a közös játéknak köszönhetek Veled Kerek (és Ányos!). Alig várom a jövő évet, hogy folytassuk! Ennek az évnek kétségtelenül számomra ez az ajándék volt a csúcspontja… Újra gyereknek lenni, és gyerekemet újra olyannak látni, mint egy igazi gyereket (értsd no internet, nyitottság mások felé, kreativitás, sikeresség tanulásban, barátok között, önbizalom, vidámság, helyzetmegoldás mesterfokon). Együtt lenni újra, csak az együttlét öröméért, minden sallang nélkül. Ilyen és még ennél is szuperebb tervekkel várunk titeket is, újabb játszótársakat a pénteki impróba, 10 éves kortól!

Csonka Andrea — édesanya

Aki sosem játszott idegenekkel, az Elek Ányos zabolátlan játékkedvét átvéve percek alatt rájöhet, hogy váratlanul jó benne – aki meg ezzel foglalkozik nap mint nap, mondjuk, mert hivatásos színész, az örömmel döbbenhet újra rá, hogy miért is választotta eredetileg ezt a hivatást. Csináld, legfeljebb jó lesz. A legfontosabb instrukciók egyike, amit a pályám során hallottam. Ányos mondta.

Göttinger Pál — rendező

A gyerekeim egész évben Ányos táboráról beszélnek.

Gazdag László — színész

Életem legjobb 10 napja!

Aczél Misi — orvostanhallgató, egykori táborozó

Nagyon ajánlom, mi jártunk, amíg csak lehetett (18 éves korig). Fergeteges sok év volt!

Ament Hajnalka — édesanya

Amióta csak eljöttem a táborból (2008), egyre jobban akarom a Te példádat követni. Látni rajtad azt a rengeteg mosolyt, amit kaptál és adtál, és egyúttal csodálkozni, hogy a korod ellenére még mindig annyira fiatalnak tűnsz, hogy senki sem hinné el azt, hogy akkor születtél, amikor. Azóta tanultam meg spontán mosolyogni a beszédpartnereimmel, azóta tanultam meg, hogy mennyire jó látni az embereket egy kicsit vidámabbnak, mint amilyenek amúgy. Imádom megdicsérni az ismeretlen fiatal lányokat, és látni rajtuk a hálát és a meglepődést, hogy egy vadidegen dicséri, hogy mennyire gyönyörűek. Két-három naponta veszek egy-egy csomag cukorkát, hogy elosztogassam, és közben lássam, hogy egy ilyen kis dolog is mennyire nagyszerűvé teszi mások napját. Teljesen máshogy állnak hozzám az emberek pusztán amiatt, hogy egy csöppnyi energiámat belefektetem és végig mosollyal hallgatok meg mindenkit, még akkor is, ha nem is érdekel a téma. Per pillanat végzős diákja vagyok egy középiskolának, és ha csak egy rövid időre is, de bele tudtam magam vetni abba, amit te minden egyes évben végigcsinálsz: a műsorvezetés, a biztatás, hogy nem annyira rossz ez az egész élet, mint amennyire azt beképzeljük magunknak. Lehet, hogy most elraboltam az életedből öt percet de már nem bírtam, hogy ezt ne mondjam el neked. Köszönöm, Ányos!

Nagy Gergely — egykori táborozó

Nekem ti adtátok meg lökést a későbbi gólyatábori csapatvezetéshez, amit két évig toltam. Most meg Törökországba megyek ottani kamaszokat tanítani.

Nagy Ildi — egykori táborozó