Rólunk írták 1.

A Veled Kerek csapata a táboron kívül évek óta dolgozik különböző fesztiválokon, rendezvényeken. Alább az erről szóló sajtómegjelenéseket gyűjtöttük össze.

Interjú Göttinger Pállal az Ördögkatlan Fesztiválról

Van egy együttműködésünk a Veled Kerek Egyesülettel, aminek Elek Ányos a szíve-lelke, sokat dolgozunk együtt, ő is színházas ember, aki színész szakon végzett Kaposváron, de játékmesterként, táborvezetőként és kaszkadőrként is dolgozik, illetve tart színésztréningeket is. Csodálatos gyermekbirodalmat épített oda az évek alatt. A közösségteremtés vágyával ilyen mélyen átitatott embert nem ismerek másikat. Jön-megy reggel 9-től mezítláb a tűző napon, minden gyereket ismer név szerint, velük is együtt lehet játszani, izgalmas anyaggal jönnek idén is.

Forrás: https://deszkavizio.blog.hu/2018/07/29/gottinger_pal_interju_mojo_beugras_ordogkatlan_fesztival_kisharsany_kovacs_udvarhaz_operabeavato

Részlet a 2018-as Ördögkatlan Fesztivál programjából

A CAMINUS BEMUTATJA:
ÖRDÖGKATLAN: VELED KEREK 2018
VELED KEREK A SZOMSZÉDBAN

“- Uram! A késemért jöttem!
Hol hagyta?
Valami matrózban…”
Rejtő Vurstli

A Veled Kerek csapata Rejtő Jenő előtt tiszteleg, aki idén 75 éve halt meg. Ezért öt napig, csíkosban, mezítláb és késsel a hátunkban leszünk jelen Kisharsányban a Szomszédban, a Rejtő Vurstliban. Lesz felnőtt- és gyerekjátszóház, gyerekes felnőtteknek, koravén gyerekeknek, katlanozó légiósoknak, pihegő kocsmatöltelékeknek, ellopott futároknak, unatkozó golyós csapágyaknak.

Régi ismerősünk, Fülig Jimmy és Elek Ányos úr ez alkalommal egy ifjú amerikai milliomos expedíciójának lesz fontos szereplője. Legalábbis ilyesmire lehet következtetni.
Lesz például:
szaharai homokvárépítő-verseny
Apropó Impró Színház – Rejtő kimaradt jelenetei
úszásoktatás, megtanulunk úszni a boldogságban, kikecmergni az adóságból. (Lesz medencénk idén is.)( Hűsítő medence, amihez az ifjaknak víz kell)
képregénykészítés – kézműves foglakozás a legapróbbaknak
Árnyszínház-készítés – haladó kütyüsöknek, korabeli selfie-készítés
lesz nálunk 75 társas játék, ebből kilenc, ami jó, kettő kooperatív, másfél, amiben lesz alkohol, és egy fél, amiért mindannyiunkat felkötnek
késelő verseny és elhalálozás
álnév-választás
ellopunk egy páncélozott hajót
Légiós kiképzés és sorbanállás-tréning
Hangos és halk könyvek olvasósarokkal, kényelmes kuckóval
vaktában vádaskodás
elegáns zuhanás művészete – papírrepülő-leszállópályán randalírozás (impozáns pályán csodarepülő és papirsárkány eregetés és hajigálás)
Gorcsev Iván 21 éves matróz Nobel-díjának elnyerése kártyajátékon – avagy színészpóker
estimese léha felnőttek gyerekeinek
Reggeli mese kakaóval, kakaó nélkül
Tábortűz – csöndben merengőknek és a gyilkosos játék kedvelőinek
árnyék sziesztázóknak
2 deci vörösbor 3 dl rummal higítva – kocsmai társasjátékok nem csak nagyivóknak
autóverseny lopott járgányokkal
vizuális akadálypálya sok jelmezzel
korabeli jósda álhírrekkel és egy eltévedt rikkanccsal
fotószínház
rakétakilővő
cikidiszkó és youtube after

Egésznapos vásári forgatag, mosolyméréssel, állandó interaktív állomásokkal, óriás társasjátékokkal, minden korosztálynak, akik velünk együtt nem normálisak, és velük kerek a világ.

Forrás: http://www.ordogkatlan.hu/2016/05/veled-kerek.html