Élmény és táborozás tizenkét éven át

Egy jó nyári táborozás örök életre szóló élmény lehet. A megszokottól eltérő környezet, az új ismerősökkel való intenzív együttlét, a sok kaland, amit az iskolaitól jóval nagyobb szabadság tesz lehetővé, mind mind hatalmas bónuszt jelent, és arra sarkall, hogy újra és újra átéljük ezeket a érzéseket. Épp ezért az ilyen táborba évről évre jó visszatérni, akár több, mint 10 éven keresztül is.

A Veled Kerek csapatában négy játszópajtásunk is van, akik egészen kiskoruktól velünk táboroznak, és már egyetemet végzett felelős felnőttként is folyton kutatják a lehetőséget, hogy újra átéljék a táborozás örömét. Közülük most Dóri meséli el, hogyan is kezdődött az évtizedes múltra visszatekintő kötődés a tábor iránt.

Új élmény

12 évvel ezelőtt 12 évesen, amikor először érkeztem ebbe a táborba, elvarázsolt a világ, amelyet a szervezők teremtettek nekünk, pedig már rutinos táborozó voltam, de semelyik másik táborhoz nem tudtam hűséges maradni, mert annyira nem éreztem jól magam. 7 éves korom óta jártam évről évre máshová, egy táborban maximum két évet bírtam.

Döntő változás

Az a 10 nap, amit Kőszegen töltöttem 2005-ben, megváltoztatta az életemet és szerves részévé vált annak. A búcsúzás pillanata irtó nehéz volt társaimtól és idősebb játszópajtásaimtól egyaránt, egyetlen vigaszom az volt, hogy jövőre újra találkozunk. Mi voltunk a legkisebb lányok, úgyhogy teljesen el voltunk kényeztetve törődéssel, ez szokatlan volt az iskolai légkör után. Mindenesetre a következő évben valóban ott találkoztunk, és a régi ismerősök egy év után úgy üdvözölték egymást, mintha előző nap találkoztak volna, pedig az ország különböző pontjain töltötték az egész évet.

Táborozás felsőfokon

Az élmény újra fantasztikus volt. Túl gyorsan telt el megint az a 10 nap. Ez így folytatódott éveken keresztül. Közben a tábor közössége segített év közben is, ahol tudott, nekem a konfliktuskezelési problémáimat sikerült Ányos segítségével megoldanom. Az évek teltek, én kamaszodtam, majd felnőttem, leérettségiztem, elvégeztem egy egyetemet, és ugyanazzal a lelkesedéssel várom a táborokat, mint régen. Az a rengeteg élmény és segítség, amit itt kaptam, annyit lendített rajtam előre, hogy kérdés nélkül tudtam, ezt tovább kell adnom a következő generációnak. Szükséges, hogy ők is érezhessék, milyen egy olyan közösség részének lenni, amely elfogad, támogat és befogad.

Generációk tapasztalata

Most a húgom jár a táborba, ő is hasonló élményekkel gazdagodik, mint én annak idején. Ez nem egyedi eset, sok testvérpár következő generációját táboroztatjuk. Jelenlegi idősebb játszópajtásaim közül sokkal együtt táboroztam az évek során, hisz aki ide belép, sose tud elszakadni. Mi egy család vagyunk.